Mijn AIESEC-ervaring in Maleisië - AIESEC in Nederland

Mijn AIESEC-ervaring in Maleisië

Toen ik in het vliegtuig stapte, dat me eerst naar Singapore en daarna naar Kuching in Maleisië zou brengen, twijfelde ik erg aan mijn beslissing om Amsterdam voor meer dan 6 weken te verlaten om een AIESEC-ervaring op te doen. Ik zou de verjaardag van een paar van mijn beste vrienden missen en alles wat ik ken achterlaten om me in dit nieuwe avontuur te storten.

Werken op een zomerkamp in Maleisië

Als ik mijn ervaring met AIESEC in één woord zou moeten beschrijven, zou het "avontuur" zijn. Ik mocht met zoveel geweldige mensen omgaan, meedoen aan een geweldig project en de prachtige kenmerken van dit prachtige land zien, toen ik naar Kuching ging om deel te nemen aan het ASEAN Project 2015. Het ASEAN Project is een driedaags zomerkamp voor middelbare scholieren. In dit kamp hadden we 5 workshops opgezet over verschillende onderwerpen; milieubewustzijn, cross-culturele blootstelling, leiderschap, soft-skills en loopbaanontwikkeling. De workshops waren op inleidend niveau en moesten bewustzijn en interesse creëren voor de verschillende gebieden. Maar het was niet alleen daarom geweldig. Het was zo geweldig om te zien hoe deze kinderen leefden, hoe hun scholen eruit zagen en hoe ze reageerden op 10 buitenlanders die een weekend lang hun school binnenvielen.

Meest memorabele moment van mijn ervaring

Wat mij het meest is bijgebleven van deze studenten is de openheid en de bereidheid om te leren. Veel van de ervaringen waren zeer inspirerend en bleken echt een aanvulling te zijn op hun persoonlijke carrièrepad. Ik heb ook veel geleerd over mezelf, over relaties en interculturele interactie. Ik leerde over samenwerken in grote teams en samenwerken met bedrijven en organisaties zoals de plaatselijke universiteit en sponsors.
Naast al het werk dat we deden, hadden we genoeg tijd om het heerlijke eten van Sarawak te verkennen, het ongelooflijk mooie regenwoud en de wilde dieren van Borneo te ontdekken en tijd door te brengen op het strand of in het winkelcentrum. Ik kijk terug op een geweldige ervaring en denk terug aan alle geweldige plaatsen en mensen die ik heb ontmoet.

Bedankt AIESEC om me te koppelen aan de geweldige LC UNIMAS. Als ik kon, zou ik morgen teruggaan.

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages aan met als doel leiderschap bij jongeren te ontwikkelen. Je kunt hier meer lezen over onze ervaringsverhalen.

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!