Daag jouw Innerlijke wandelaar uit in Patagonië! - AIESEC in Nederland

Daag jouw innerlijke trekker uit in Patagonië!

Wandelen? Hmm, niet echt mijn ding. Dat dacht ik tenminste toen ik precies een jaar geleden op een vlucht van Amsterdam naar Buenos Aires sprong. Ik was op weg naar het land van beroemde steaks, heerlijke Malbec-wijn en tangodansen in oude kathedralen met 70-jarige Argentijnse mannen (geloof me, dat was geweldig). Terugkijkend - dit alles was geweldig. Wat me echter het meest bijblijft van mijn maand in Argentinië is het wilde zuiden, het immense land van dorre steppe, de uitgestrektheid tot in het oneindige; mijn warme welkom in Patagonië.

Patagonië - een wandelparadijs in Argentinië

Patagonië strekt zich uit over Chili en Argentinië en bestaat uit kobaltkleurige fjorden, enorme gletsjers en nationale parken vol met sneeuw bedekte bergen. Eén daarvan, El Calafate, is de beste stop voordat je naar de immense Perrito Moreno gletsjer gaat. Dit is een absolute must!

Dan vraag je je misschien af hoe ik mijn innerlijke wandelaar gekanaliseerd heb? Nou, dat gebeurde allemaal in wat bekend staat als de trekkingshoofdstad van Argentinië, de nummer 1 bucketlistplek van elke serieuze wandelaar; El Chaltén. Dagen van ongeveer 7 of zelfs 8 uur wandelen resulteren in prachtige uitzichten op de berg Fitz Roy en de Cerro Torre. Natuurlijk zijn we niet meteen aan het begin begonnen met de langste routes. Gelukkig zijn er verschillende opties waarbij de kortste slechts 2 uur duurt. Deze brengt je naar de Las Aguilas uitzichtpunten, die ook erg mooi zijn.

Mijn laatste tip is de wandeling naar Laguna Capri, die ongeveer 4 uur duurt. Stel je een glinsterende blauwe waterlagune voor - heb je die in gedachten? Voeg nu de omringende pieken vol sneeuw van het Fitz Roy massief toe en adem het bos om je heen in. Dit is de beste plek om een pauze in te lassen, achterover te leunen en te genieten van de stilte om je heen.

bergen in Patagonië in Argentinië lijken een droom voor iedereen die van wandelen houdt.

Patagonië zal je verrassen. Niet alleen omdat de wifi in El Chaltén via de satelliet verloopt en daardoor extreem en frustrerend traag of soms zelfs onbestaande is. Maar vooral vanwege de immense schoonheid van de landschappen om je heen. Ik zou zeggen: ga deze wandelhub bezoeken!

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!