De wake up call - AIESEC in Nederland

De wake up call

"Het was me al lang geleden opgevallen dat mensen met prestaties zelden achterover leunden en dingen lieten gebeuren. Ze gingen erop uit en overkwamen dingen." - Leonardo Da Vinci

Wij geloven dat leiderschap de fundamentele oplossing is om vrede en vervulling van het potentieel van de mensheid te bereiken . Wij creëren interculturele uitwisselingsmogelijkheden die jongeren in staat stellen hun leiderschap te ontwikkelen door praktische ervaringen in uitdagende omgevingen.

Het nieuwe coronavirus (COVID-19) heeft onze organisatie voor een grote uitdaging gesteld die tegelijkertijd de ontwikkeling van het leiderschap van jongeren over de hele wereld betekent.

Landen nemen drastische maatregelen in een poging het virus in te dammen. Plotseling kunnen onze politici gezamenlijk optreden, lachen vreemden je toe op straat en doen jongeren in hun vrije tijd boodschappen voor anderen.

Dit zal niet de laatste pandemie waarmee de mensheid wordt geconfronteerd. Dit is ook niet de laatste wereldwijde crisis waarmee we te maken krijgen.

Wat als klimaatverandering ons leven eerder in gevaar brengt dan verwacht?

Wat als duizenden mensen aan de grens van de Europese Unie moeten sterven voordat ze onderdak kunnen vinden?

Wat als het populisme zijn weg terug naar de macht vindt om alles te vernietigen waar de generaties van de afgelopen 70 jaar zo hard voor hebben gewerkt?

Wat als onze generatie dit alles kan stoppen?

Dit is een wake-up call.

Wij geloven dat leiderschap de fundamentele oplossing is en dat het in iedereen kan worden ontwikkeld.

Leiderschap houdt hier niet op.

Leiderschap is iets alledaags.

Leiderschap heeft geen wow-moment.

Leiderschap is de voortdurende verbetering van jezelf om een betere versie van jezelf te worden.

Leiderschap houdt nooit op.

Dit is een wake-up call voor alle jongeren in dit land om niet achterover te leunen.

Het is onze verantwoordelijkheid om positiviteit uit te stralen om vooruit te komen in alle onzekerheid,

met anderen samenwerken om een groter doel te bereiken,

graag verantwoordelijkheid nemen om de wereld te verbeteren,

en onze unieke krachten gebruiken om bij te dragen.

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!