Hoe ontwikkel je jouw leiderschapsvaardigheden als teamleider bij AIESEC.

Hoe ontwikkel je jouw leiderschapsvaardigheden als teamleider bij AIESEC.

Hoe is het om deel uit te maken van 's werelds grootste jongerenorganisatie? Om jezelf te ontwikkelen in een groep mensen die je inspireren om naar de sterren te reiken en er tegelijkertijd zijn om je op te vangen als je valt? In de serie "Ontwikkel jouw leiderschapsvaardigheden met aiesec.", interviewden we verschillende leden van AIESEC Nederland. Zij vertellen over hun ervaringen en leerervaringen als AIESECer.

In dit eerste interview spraken we met Amber van Workum, 20 jaar, over haar ervaring als Teamleider uitgaande wereldwijde ondernemer(oGE) en uitgaande global talent(oGT) in AIESEC Rotterdam.

Wat was het hoogtepunt van jouw AIESEC ervaring?

Naar Istanbul gaan om te leren hoe je een goede trainer kunt zijn en AIESECers uit de hele wereld ontmoeten.

Wat heb je over jezelf geleerd door jouw AIESEC ervaring?

Ik heb geleerd dat ik van spreken in het openbaar hou. Ik vond ook mijn passie voor het helpen van mensen en duurzaamheid.

Welke uitdagingen bent u tijdens jouw AIESEC tegengekomen? Hoe heeft u dit aangepakt?

Confrontatie is altijd erg moeilijk voor mij, maar door feedback te ontvangen en te geven en open communicatie te onderhouden, is ons team alleen maar sterker geworden.

Welke belangrijke lessen neemt u mee van jouw AIESEC ervaring?

Mijn belangrijkste ervaring met AIESEC is dat zelfreflectie heel belangrijk is als ik mijn doelen wil bereiken. En in het algemeen het belang van zelfbewustzijn als een van de belangrijkste leiderschapsvaardigheden.

Als u één advies zou mogen geven aan (potentiële) toekomstige AIESECers, wat zou dat dan zijn?

Doe mee aan zoveel mogelijk activiteiten, want het wordt de beste tijd van jouw leven!

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!