Wat is een ER-manager bij AIESEC? - AIESEC in Nederland

Wat is een ER-manager in AIESEC?

Elk groot bedrijf of organisatie heeft de functie van ER-manager, zo ook AIESEC. In deze functie is het onze taak om onze externe relaties met potentiële stakeholders te creëren en te onderhouden waar we onze producten van Global Volunteer, Global Entrepreneur en Global Talent (vergeten wat het verschil is? lees het hier) kunnen aanbieden en promoten.

Er is echter een onderscheid tussen de betrekkingen tussen de universiteit en de studentenverenigingen.

Hoe brengen we onze taakomschrijving in de praktijk?

Wat de universiteiten betreft, is de eerste stap die we nemen het onderzoeken van onze lokale ER-mogelijkheden. Dit betekent dat we de database doornemen en op internet zoeken naar studentenverenigingen, studieverenigingen en universiteiten waar we onze AIESEC producten kunnen promoten. De focus van AIESEC Tilburg is vrij breed, aangezien we ook Den Bosch, Eindhoven en Breda opnemen.

De volgende stappen

Zodra we de juiste gelegenheid hebben gevonden, maken we een afspraak met de betreffende tegenpartij. In dit gesprek voorzien we hen van productinformatie en promotiemogelijkheden. Verder bespreken we welke workshops we als tegenprestatie te bieden hebben. Zodra we de basisafspraken en wederzijdse interesse hebben geregeld, sparren we over het product waarin beide partijen geïnteresseerd zijn. Als elk aspect is afgedekt, stellen we het contract op en ondertekenen dit uiteindelijk om ons aan de afspraken te binden.

Wat ons dan nog rest is het contacteren van een potentiële trainer voor de workshops en het delegeren van inhoudelijke promotie voor de workshop zelf en de producten van AIESEC aan het marketingteam.

Papier, Zaken, Financiën, Document, Bureau, Analyse

Twee verschillende soorten ER-managers

Naast een ER-manager voor universiteiten en verenigingen is er ook één die zich richt op de hogescholen in Tilburg en omgeving. De focus van deze ER-manager is in essentie dezelfde als die van zijn collega. Het proces kan echter wat verschillen. Het belangrijkste doel is om de internationale AIESEC mogelijkheden in het stageportaal van de universiteiten te krijgen. Aangezien de universiteit vereist dat studenten in hun 3e jaar stage lopen, proberen wij als AIESEC onze producten in dit venster van mogelijkheden op te nemen. Naast het proberen toegevoegd te worden aan dit portaal, proberen we workshops te organiseren voor de scholen. Dit proces is vergelijkbaar met dat van de universiteiten en verenigingen.

De primaire focus dit semester is het opnemen van AIESEC in het portaal van ten minste twee scholen, om te beginnen. Hoewel we ons nog in de proefperiode van dit proces bevinden, hebben we al enkele succesvolle bijeenkomsten met mogelijke partneruniversiteiten achter de rug. De toekomst ziet er rooskleurig uit.

Misschien lijkt het alsof ER-managers een eenzame baan hebben, maar dat is niet het geval. Beide ER-managers gaan vaak met elkaar om om nieuwe ideeën te brainstormen en wonen samen vergaderingen bij om elkaar te steunen. Dit teamwork helpt ons om het best mogelijke resultaat te bereiken bij het vinden en nastreven van onze nieuwe partners waarmee we willen samenwerken.

Een grote kans

Al met al kan ER-manager zijn best veel werk zijn. Dat hangt af van hoeveel moeite je kunt doen om al die kansen om je heen te grijpen. Enerzijds is het een geweldige samenwerking en kans op persoonlijke groei binnen jouw sociaal netwerk en team, wat veel voldoening geeft. Anderzijds ben je een van de gezichten van de grootste jongerenorganisatie ter wereld. Deze twee factoren samen blijken een perfecte match voor als je uit jouw comfortzone wil stappen en jezelf naar buiten wil brengen.

wat onze twee ER-managers doen in AIESEC

Matthijs de Boer & Kevin de Louw, ER Managers, AIESEC Tilburg

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!