8 dingen die je moet weten over YouthSpeak - AIESEC in Nederland

8 dingen die je moet weten over YouthSpeak

YouthSpeak is een wereldwijde jongerenbeweging en onderzoek naar inzicht in jongeren, mogelijk gemaakt door AIESEC. We richten ons op het begrijpen van de hoop en uitdagingen rond verschillende kwesties die jongeren zoals wij aangaan. We verenigen een generatie jonge leiders die niet bang zijn om zich uit te spreken en actie te ondernemen voor zaken die er toe doen.

Kom jij op voor YouthSpeak? Jongeren met megafoons in hun hand.

YouthSpeak Resultaten

1. In de enquête van 2015 werden 42 000 stemmen opgevangen, uit meer dan 100 landen en gebieden. Dit jaar streven we naar 100 000 antwoorden!

2. Wereldwijd wist 55% van de jongeren niet wat de Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn. Weet jij het?

3. Slechts 3 maanden nadat de Verenigde Naties de nieuwe Global Goals hadden aangenomen, was AIESEC de eerste NGO die een evenement organiseerde om de rol van jongeren in het bereiken van de SDG's en de inzet van AIESEC om dit te realiseren, te definiëren.

YouthSpeak Forum met de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen als kubussen op het podium.

4. Een andere uitkomst van dit onderzoek was dat 51% van de Nederlandse jongeren denkt dat de samenleving er in 2030 slechter voor zal staan. In bijna alle andere delen van de wereld denkt de jeugd echter dat het dan beter zal gaan.

5. Familie is de grootste drijfveer voor jongeren in het leven.

6. In Nederland zijn de drie onderwerpen die jongeren het liefst zouden willen aanpakken: goed onderwijs, goede gezondheid en klimaatmaatregelen.

7. Uit de resultaten van de enquête blijkt dat de grootste angst voor de jeugd in Nederland bij het nadenken over de toekomst van onze wereld, het gebrek aan menselijkheid is.

8. Jaarlijks organiseert AIESEC wereldwijd ongeveer 180 YouthSpeak fora. Met deze evenementen brengen we zowel jonge als senior leiders met verschillende achtergronden samen, zodat ze inzichten kunnen delen en nieuwe perspectieven kunnen verwerven om de wereld vooruit te helpen. Onze focus ligt op het creëren van een inclusieve omgeving om te inspireren, betrekken en handelen!

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!