AIESEC onderwijst recordaantal scholieren over Duurzame Ontwikkelingsdoelen VN

Leiderschapsorganisatie AIESEC onderwijst recordaantal scholieren over Duurzame Ontwikkelingsdoelen VN

AMSTERDAM, 14 maart 2018 - In 2030 een wereld zonder armoede, ongelijkheid, onrecht en onnatuurlijke klimaatverandering: dat zijn onder meer de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties (VN). Leiderschapsorganisatie AIESEC gaat vandaag ruim 2000 scholieren in tien steden onderwijzen over de doelen. Scholieren worden uitgedaagd om hun dagelijkse leven structureel te veranderen, om zo bij te dragen aan het behalen van de doelen.

De organisatie ziet leiderschap als de fundamentele oplossing voor hedendaagse problematiek. Zo valt het onderwijzen van kinderen onder het rijtje leiderschap. "Om op één dag meer dan 2000 kinderen positief te beïnvloeden, laat aan de rest van Nederland zien dat een relatief kleine groep met mensen, een groot verschil kan maken" zegt Dennis Amoey, voorzitter van AIESEC Nederland.

AIESEC

In vergelijking met andere landen scoort Nederland slecht op het gebied van duurzame ontwikkeling in klimaat, energie en ongelijkheid. Sinds de eerste meting in 2012 is dat een bekende reputatie. Echter is Nederland op deze drie gebieden verder op de ranglijst, blijkt uit de cijfers van de tweede meting van het CBS van vorige week.

AIESEC leidt jeugd op om te werken aan een betere toekomst van morgen. Het verbinden van jeugd is dan ook waar hun kracht ligt, hetgeen vandaag blijkt uit de omvang van deze beweging. Jongeren uit alle hoeken van de samenleving komen op hetzelfde moment in actie voor een betere wereld. AIESEC roept op tot een nationale dialoog over duurzame ontwikkeling, met jeugd in de hoofdrol.

Grootste les ter wereld

Door middel van UNICEF's World's Largest Lesson onderwijst AIESEC vandaag scholieren over de SDGs. Dit is een concept voor kinderen en adolescenten om bewustwording te creëren over wereldproblematiek en hun ideeën te verenigen in actiestappen. Meer dan 2000 kinderen hebben vandaag nagedacht over welke structurele veranderingen zij in hun leven kunnen doorvoeren om positief bij te dragen aan het behalen van de doelen voor 2030: minder lang douchen, minder vlees eten, meelopen met de Women's March en maandelijkse donaties aan goede doelen. Volgens AIESEC een essentieel fundament voor een duurzamer Nederland.

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!