Uitwisselingsnormen - wat zijn dat?

Uitwisselingsnormen - wat zijn dat?

Door Jesler van Houdt

Wat zijn de uitwisselingsnormen?

De AIESEC-uitwisselingsnormen zijn 16 beloftes van ons aan jou. Ze beschrijven wat u van ons kunt verwachten als u besluit met AIESEC naar het buitenland te gaan.

Waarom heeft AIESEC uitwisselingsnormen?

Door duidelijke, gedefinieerde uitwisselingsnormen te hanteren, is AIESEC transparant over wat het zijn uitwisselingsdeelnemers biedt. Ze verplichten ons u zo goed mogelijk te ondersteunen. Ook vertellen ze u wat u van ons kunt verwachten en eisen wanneer u het contract tekent om met AIESEC naar het buitenland te gaan.

Ten tweede zijn de uitwisselingsnormen voor ons een manier om de kwaliteit van de ervaringen en uitwisselingen te analyseren . Heeft iemand aangegeven dat bijvoorbeeld de accommodatie onvoldoende was? Dan proberen we dit meteen te verbeteren. Is dit niet mogelijk, dan bevelen we dit project niet meer aan. Door naar deze 16 centrale aspecten te kijken, kunnen we ervoor zorgen dat je de beste ervaring van het jouw leven krijgt!

Een nadere beschouwing

Dus, laten we de uitwisselingsstandaarden eens nader bekijken! Hiervoor hebben we een mooi, compact overzicht gemaakt van elke uitwisselingsstandaard en wat ze inhouden.

Ter verduidelijking vooraf:

De HOST-entiteit is de AIESEC-gemeenschap in de stad waar je naartoe gaat. Zij zijn verantwoordelijk voor het nakomen van beloftes zoals het ophalen van het vliegveld en het verschaffen van accommodatie.

De HOME entiteit is de AIESEC gemeenschap die u helpt bij het vinden van een project en het voorbereiden van jouw uitwisseling. Zij zorgen voor zaken als een voorbereidingsseminar en het stellen van verwachtingen.

Wilt u het overzicht nader bekijken of downloaden? 2. SnS+Checklist+voor+EP's

Zo, dat zijn de uitwisselingsnormen - onze beloften aan jou om ervoor te zorgen dat je de ervaring van je leven hebt! Als je hier nog vragen over hebt, kun je altijd contact opnemen met jouw lokale AIESEC entiteit en zij zullen je alles vertellen wat je moet weten!

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!