4 redenen waarom je in het buitenland zou moeten werken - AIESEC in Nederland

4 redenen waarom je in het buitenland zou moeten werken

1. Persoonlijke groei

Verhuizen naar het buitenland of tijdelijk in het buitenland werken is geweldig om je uit jouw comfortzone te halen. Verandering is niet iets wat voor ons als mens comfortabel is, maar we weten wel dat het goed voor ons is. Op welk ander moment zul je zoveel groeien als wanneer je uit jouw normale routine en jouw comfortzone bent? Door deze veranderingen en uitdagingen aan te gaan, kun je als persoon op verschillende manieren groeien.

2. Cultureel begrip

Ben je ooit op vakantie geweest en vond je het niet alleen vreselijk om terug te keren naar de "echte wereld", maar had je ook het gevoel dat er nog zoveel meer te leren en te ontdekken viel over de bestemming? Een korte tijd in een andere omgeving zijn zal je blootstellen aan een andere cultuur, maar je zult nooit het ware gevoel of begrip van die cultuur krijgen als je niet voor een langere periode blijft. Er is zoveel meer te doen dan de toeristische attracties bekijken. Hoe langer je op een plek verblijft, hoe meer je leert begrijpen van het gedrag, de tradities en de overtuigingen van de mensen. Meer weten over hoe mensen in een land leven geeft je een beter begrip van hun cultuur en opent jouw de geest voor hoe verschillend we eigenlijk (niet) van elkaar zijn.

3. jouw Toekomstige carrière

Verhuizen naar een ander land en vrienden, familie en bijna alles achterlaten is geen gemakkelijke opgave. Door dit te doen laat je zien dat je aanpasbaar, avontuurlijk, vastberaden en ambitieus bent. Dat zijn kwaliteiten waar veel werkgevers op zitten te wachten.

Werken in een andere cultuur betekent ook dat de werktaal en -cultuur anders kunnen zijn. Het beheersen van een andere taal betekent dat je meertalig wordt, wat een grote troef kan zijn voor veel grote bedrijven die in het buitenland willen uitbreiden. Zakelijke gewoonten kunnen in elk land anders zijn en zijn erg belangrijk om succesvol in het buitenland te werken. Als je ze beter begrijpt, heb je een voordeel op specifieke markten waar deze gebruiken van pas kunnen komen.

4. Verbreed jouw Horizons

Verhuizen naar het buitenland is moeilijk. Je wordt in een totaal vreemde omgeving gegooid met nieuwe culturele normen en misschien zelfs een nieuwe taal. Je kent niemand en de mensen die je ontmoet, denken en leven niet noodzakelijk zoals jij. Het stelt je op de proef, zowel mentaal als emotioneel. Het lijdt geen twijfel dat de ervaring die je opdoet je zal helpen groeien als persoon. Er zullen duurzame en betekenisvolle relaties ontstaan en de tijd die je in het buitenland doorbrengt zal je waarschijnlijk ten goede veranderen.

Als je wilt beginnen met het plannen van jouw eerste werkervaring in het buitenland - begin met een stage! Lees hier alles over onze stages in het buitenland!

 

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!