Culturele reizen door Mexico - AIESEC in Nederland

Culturele reizen door Mexico

Het koloniale erfgoed van Mexico is een bonte mengeling van Europese en inheemse wortels. Door oude tradities te combineren met moderne praktijken, biedt het bezoekers de kans om het ongewone tussen het vertrouwde te ervaren. Koloniale steden in Mexico roepen beelden op van zonnige stranden, majestueuze kathedralen, gerestaureerde haciënda's met prachtige architectuur en aangelegde tuinen, waar men in de late namiddag kan uitrusten...

De koloniale steden van het land zijn ook energiek en levendig. Vele zijn culturele centra op zich en elk heeft een reeks lokale evenementen en festivals. Zowel plaatselijke bewoners als buitenlandse toeristen vieren deze evenementen met evenveel energie. Het is onmogelijk om niet mee te doen aan die festiviteiten, als je eenmaal de sfeer hebt ervaren!

De koloniale rijkdom van Mexico komt oorspronkelijk voort uit de zilvermijnbouw en de ontwikkeling van lokale haciënda's tussen de 16e en 19e eeuw. Tegenwoordig zijn het centra waar cultuur, kunst en ambachten, landbouw en toerisme floreren.

De attracties in de koloniale steden van Mexico zijn net zo divers en intiem als de steden zelf. Hier volgt een overzicht van enkele van de belangrijkste attracties waarvan u kunt genieten:

Culturele centra

De meeste grotere koloniale steden in Mexico hebben ten minste één cultureel centrum. Deze bieden meestal een scala aan evenementen en activiteiten, waaronder lokale geschiedenisstudies, dans, kostuums en speciale culturele activiteiten in verband met het inheemse erfgoed van de regio. Een andere manier om de rijke geschiedenis van Mexico te verkennen is door middel van lokale kunst. Mexicaanse ambachtslieden zijn uiterst getalenteerde ambachtslieden en zij verkopen hun kunst aan de plaatselijke bevolking en bezoekers in het hele land. Soms via straatkraampjes, soms op ambachtelijke markten die speciaal zijn opgezet om de Mexicaanse kunst en cultuur te promoten.

Taalstudie

Spaans leren in een residentiële cursus Spaans is de beste manier om de taal te leren. Koloniale steden in het hele land zijn de go-to locatie voor taalscholen als meer bezoekers ervoor kiezen om leren te combineren met plezier in Mexico.

Mexicaanse festivals

Sommige van Mexico's meest opwindende festivals vinden plaats in koloniale steden. Bijvoorbeeld de "Guelaguetza" in Oaxaca, de beruchte "Dag van de Doden" is bijzonder aangrijpend in Patzcuaro en Oaxaca. Het maakt echter niet uit in welke tijd van het jaar u Mexico bezoekt, u zult een grote keuze aan festivals vinden om te vieren tijdens uw verblijf op jouw .

Lokale markten

Mexicanen zijn al lang enthousiaste handelaars - de Spanjaarden waren al verbaasd over de markten van de oude stad Tenochtitlan. Vandaag de dag blijven oude tradities in heel Mexico levend. Het bezoeken van de prachtige verscheidenheid aan lokale markten is een hoogtepunt van elk bezoek aan Mexico! U vindt een grote verscheidenheid aan markten in de steden van Mexico met producten als kunst, handwerk, lokaal voedsel, kruiden en specerijen, en nog veel meer.

Een van de opmerkelijkste aspecten van Mexico is de grote keuze en diversiteit aan ervaringen die het zijn bezoekers biedt. Hoewel Mexico vaak wordt geassocieerd met zijn stranden en resorts van wereldklasse, gaat u dieper en vindt u ook een rijke koloniale geschiedenis. Archeologiecentra bieden unieke inzichten in belangrijke aspecten van de geschiedenis. Onderwijs buiten de musea in een adembenemende hoofdstad, of verken de vele bestemmingen die inspirerende natuur en avontuurlijke activiteiten bieden.

Om meer te weten te komen over de koloniale cultuur in Mexico, kunt u plaatsen verkennen waar u culturele ervaringen kunt opdoen in Mexico.

Door Mexperience


Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!