Mijn verhaal als acquisitiemanager

Hoi, ik ben Jop Heuvelmans en in dit verhaal vertel ik je meer over mijn twee grootste passies, waarom ik lid ben van AIESEC en wat ik doe als acquisitiemanager.

Over mij

Ik ben 21 jaar oud en woon in Tilburg. In januari ben ik begonnen met een premaster Data Science and Entrepreneurship aan de Jheronimus Academy of Data Science in Den Bosch. Een van mijn grootste passies is wijn. Mijn vader is wijnhandelaar en op mijn zestiende begon ik aan mijn eerste wijncursus bij het Wine & Spirit Educational Trust. Het jaar daarop heb ik ook de vervolgcursus afgerond en ben ik samen met drie vrienden wijnaccessoires gaan verkopen. Een paar jaar later begon ik met het geven van wijnproeverijen aan studenten, vrienden en bedrijven, wat ik nu nog steeds doe. Mijn missie is om iedereen ervan te overtuigen dat wijn een mooi product is(www.winesolutions.nl)!

Mijn tijd in AIESEC

Naast wijn is mijn andere grootste passie AIESEC. Sinds juli 2016 ben ik lid van het lokale comité van AIESEC in Tilburg. In eerste instantie ben ik lid geworden van AIESEC om twee simpele redenen: Ik wilde meer mensen leren kennen en ik wilde op professioneel niveau met bedrijven omgaan. Hierdoor wilde ik zien of ik ondernemer wilde blijven of een meer zakelijke carrière wilde nastreven. Weinig wist ik dat AIESEC zoveel meer is dan alleen een organisatie die vrijwilligerswerk en stages faciliteert.

Vrij snel nadat ik aan mijn termijn was begonnen, besefte ik dat AIESEC bijzonder is. Wij zijn een organisatie met een heel duidelijke missie: vrede en de vervulling van het potentieel van de mensheid. Voor buitenstaanders klinkt dit misschien alsof we allemaal hippies zijn die bomen knuffelen, maar de impact die we maken is echt. Elke student die via AIESEC op uitwisseling gaat, of het nu gaat om een stage of vrijwilligerswerk, zal voorgoed veranderen. Verder zullen ze leren wat hun sterke en zwakke punten zijn en hoe ze met moeilijke situaties moeten omgaan. Bovendien leren zij in een team te werken en uiteindelijk wat het betekent om een leider te zijn. Het zijn de leiders die wij ontwikkelen die de wereld van morgen zullen vormgeven en als we al die leiderschapsverhalen bij elkaar optellen, kunnen we een werkelijk opmerkelijke verandering in de wereld teweegbrengen.

AIESEC en persoonlijke ontwikkeling

Hoe draag ik dan bij aan de missie van AIESEC? Als acquisitiemanager is het mijn verantwoordelijkheid om in mijn regio nieuwe stagemogelijkheden te openen voor buitenlandse studenten. Dit betekent dat ik bedrijven moet overtuigen om via AIESEC een stagiair aan te nemen. Dit doe ik vooral door netwerken, cold calling en afspraken. Gedurende het hele jaar heeft AIESEC mij veel trainingen gegeven om mij op te leiden voor mijn functie. Zo heb ik onder andere geleerd over sales, acquisitie en partner management. Het leukste van acquisitiemanager zijn is dat het heel divers is. De ene dag zit je bij een ludieke startup gerund door twee vrienden en drie medewerkers. De andere dag zit je bij een miljardenmultinational en zie je dat zelfs zij baat kunnen hebben bij een samenwerking met AIESEC.

Nu, alle dingen die ik heb geleerd terzijde gelaten, het allerbeste aan AIESEC zijn de mensen en de geweldige tijd die we samen hebben. Het hele jaar door zijn er veel lokale en nationale evenementen. Elke maandag heb ik een diner met mijn team, gevolgd door een vergadering met mijn team en het hele lokale comité. Daarnaast gaan we twee keer per jaar naar een kasteel in Limburg voor onze nationale conferenties. Tijdens deze driedaagse evenementen nemen we deel aan trainingen, luisteren we naar interessante sprekers, lossen we elkaars functionele problemen op en vieren we natuurlijk feest! De sfeer op onze conferenties is heel open en ik vind het heerlijk om tijdens de lunch of het diner aan te schuiven bij mensen die ik nog niet ken en studenten uit de hele wereld te leren kennen.

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!